Ízes palacsinta


Ízes palacsinta:

 Hozzávalók:

       50-70  dkg liszt

       3-4  db lehetőleg házi tojás, attól szép sárga lesz a tészta

       1 liter tej  1,5 %

       só

       olaj 

       lekvár

       esetleg porcukor, majd a tetejére

Elkészítése:

        - 6-7 dl tejet a keverő tálba öntök,

        - 1-2 teáskanál sót teszek bele,

          beleteszem a 4db tojást, majd botmixerrel összekeverem,

        - utána hozzáadom a lisztet és a maradék tejet és csomómentesre kikeverem.

        - Az állaga folyékony legyen.

          Ne sűrű, mert akkor kemény lesz a tészta és ne nagyon híg,

          mert akkor szakad sütés közben.

        - Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel, esetleg vízzel!

        - Sütés előtt tegyünk a tésztába 0,3-0,5 dl étolajat. Keverjük bele!

        - Cukrot egyáltalán ne tegyünk bele, mert így nem ragad le sütés közben.

        - Palacsintasütőbe egy-két cent olajat teszünk és közepes lángon, vagy lejjebb, kisütjük a palacsintákat.

          Szeretem, ha van színe és jól át van sütve! Attól még kellemes és puha lesz a palacsinta.

       - Úgy mondják akkor jó a palacsinta, papír vékonynyságú. 

         Én másfél, kétszer vastagabbra sütöm mert úgy szeretjük.

A kész palacsintákra lekvárt kenünk és feltekerjük őket. A lekvár itt lehet cukros vagy cukormentes is!

Egymás mellé tányérra rakjuk.

Tetejét meghinthetjük porcukorral, de akkor elveszíti a sós tészta és a lekvár ízének a kellemes harmóniáját.

Frissen tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!

Ez a recept az ÍzVilága magazinban jelent meg. További receptjeimet itt olvashatod: https://izvilaga.hu/


Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

Sertésszelet fokhagymásan
Receptek, Főételek
Sertésszelet fokhagymásan, sültburgonyával és tyúkhúrral díszítve valamint tyúkhúrsalátrával tálalva
Zöldbab télire tartósítószer nélkül
Információs, Javaslatok/Praktikák
Így tegyük el a zöldbabot télire tartósítószer nélkül: fogjuk a zöldbabot, levágjuk a végét, mosás után f ...
Rántott tökbél
Receptek, Egyéb receptek
Főzelékekre feltétnek vagy mellé egy mártást. Esetleg csak magában egy kis nasiként fogyasztva.
Sült birsalma
Egészség, Megelőzés
Téli csemegénk egyike a sültbirsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, érdemes bepótolni! ...
Reggeliző sós palacsinta
Egészség, Megelőzés
Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggelire is palacsintát?
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Receptek, Főételek
Szeged és talán más települések kedvelt étele a gulyásleves. Sok változatát ismerjük, ebből egyik a csirkegulyás.
A tökéletes rántotthús titkai
Egyéb, Alkategória egyéb
Mindenkinek megvannak a saját trükkjei, praktikái a legfinomabb rántott hús elkészítéséhez
Hideg gyümölcsleves
Receptek, Előételek, levesek
Nyári kedvelt ételeink egyike a gyümölcslevesek. Hűtve üdítőek és frissítőek. Elkészítésük könnyű.
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Egészség, Megelőzés
A karfiol avagy kelvirág a vadkáposzta egy termesztett változata, nevezik még virágkelnek, virágos kelnek és olas ...

További cikkek »