Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Brassóiapró pecsenye, paradicsommal
Hozzávalók két-három személyre:
50-60 dkg sertéscomb, ízlés szerint,
5-6 db burgonya.
3-4 db paradicsom,
1 db kisebb vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
és étolaj a sütéshez.
Elkészítése:
Vörös hagymát felaprítom és kevés (2-3 evőkanál) olajon megdinsztelem,
majd ráteszem az összeaprított húst,
Lassú tűzön 8-10 percig folyamatos keverés közben párolom, sütöm.
Teszek rá sót, borsot, 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát.
Én ilyenkor szoktam ráönteni fél vagy egész deciliter vizet.
Megkeverem és lefedem pár percig párolni.
Így kicsit szaftosabb lesz a hús.
Megnézem milyen a hús állaga:
Ha még kemény, akkor ismét öntök rá vizet és újra lefedem.
Néhány perc múlva amikor már majdnem elpárolgott a víz,
folyamatos kíméletes keverés mellett zsírjára pirítom.
Nem kell nagyon kiszárítani!
Olajban kisütöm az össze kockázott burgonyát, szép aranysárgára,
kiszedem az olajból majd,
összeöntöm a már elkészült hússal, 2-3 gerezd tört fokhagymával és kíméletesen összekeverem.
Ízlés szerint tálalom! Szeletelt paradicsomot tettem mellé salátának.
Jó étvágyat hozzá!
Ez a recept az ÍzVilága magazinban jelent meg. További receptjeimet itt olvashatod: https://izvilaga.hu/
Cikkajánló