Brassói aprópecsenye, paradicsommal

Brassói aprópecsenye, paradicsommal


Brassóiapró pecsenye, paradicsommal

Hozzávalók két-három személyre:

     50-60 dkg sertéscomb, ízlés szerint,

     5-6 db burgonya.

     3-4 db paradicsom,

     1 db kisebb vöröshagyma,

     4-5 gerezd fokhagyma

     só, bors

     és étolaj a sütéshez.

Elkészítése:

   Vörös hagymát felaprítom és kevés (2-3 evőkanál) olajon megdinsztelem,

   majd ráteszem az összeaprított húst,

   Lassú tűzön 8-10 percig folyamatos keverés közben párolom, sütöm.

   Teszek rá sót, borsot, 2-3  gerezd összezúzott fokhagymát.

   Én ilyenkor szoktam ráönteni fél vagy egész deciliter vizet.

   Megkeverem és lefedem pár percig párolni.

   Így kicsit szaftosabb lesz a hús.


    Megnézem milyen a hús állaga:

    Ha még kemény, akkor ismét öntök rá vizet és újra lefedem.

    Néhány perc múlva amikor már majdnem elpárolgott a víz,

    folyamatos kíméletes keverés mellett zsírjára pirítom.

    Nem kell nagyon kiszárítani!

    Olajban kisütöm az össze kockázott burgonyát, szép aranysárgára,

    kiszedem az olajból majd,

    összeöntöm a már elkészült hússal, 2-3 gerezd tört fokhagymával és kíméletesen összekeverem.

   Ízlés szerint tálalom! Szeletelt paradicsomot tettem mellé salátának.

     Jó étvágyat hozzá!

 

Ez a recept az ÍzVilága magazinban jelent meg. További receptjeimet itt olvashatodhttps://izvilaga.hu/

 




Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »