Csalánsaláta gyöngyhagymával ...

Csalánsaláta gyöngyhagymával ...


Csalánsaláta gyöngyhagymával és avokádóval

Legfontosabb, hogy salátánkat  friss, zsenge csalánból készítsük, amely elkészítésnek számtalan módja van. Én most az általam legjobban kedvelt csalán saláta elkészítését mutatom meg.

Hozzávalók:

- 1-2 nagy csomó zsenge csalán ( Ph lúgos)

- 1 csomó zöldhagyma ( Ph lúgos)

- félérett avokádóból néhány szelet ( Ph lúgos)

- üveges gyöngyhagyma ( Ph lúgos)

- 3 db főtt tojás ( Ph enyhén savas, a sárgája erősen savas)

- só és egy pici ecet ( Ph lúgos)

- pici pirospaprika a tetejére

 

Elkészítése:

- Csalánleveleket megmossuk és 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,

- 1-2 percre leöntjük forró vízzel, majd lecsurgatjuk róla a vizet,

- beletesszük a kb.  0,5-1 centiméter hosszúra vágott zöldhagymát is,

- majd öntünk rá a gyögyhagyma levéből ízlés szerint és összekeverjük.

- Ha szükséges, akkor öntünk rá pár csepp ecetet!

- Főtt tojások fehérjét felkockázzuk, belekeverjük a salátába, és a gyöngyhagyma felét is.

Több ilyen egészséges receptet összegyűjtve találsz itt:https://lugositoetelek.izvilaga.hu/

Tálalni kezdjük:

- Kétfelé vettem a salátát.

1. felső kép, tetejét avokádó szeletekkel és gyöngyhagymával díszítettem.

Ez az ami igazi lúgosító saláta, mert a tojásfehérje nagyon gyengén savas, míg  a 

2. alsó képen rátettem a főtt tojás sárgáját is. Ennek azonban erősen savas  a Ph-ja.

Ezt érdemes figyelembe venni a fogyasztásnál.

 

 

Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!

Ez a recept az ÍzVilága magazinban jelent meg. További receptjeimet itt olvashatodhttps://izvilaga.hu/
Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

Batáta chips, akár köretként is
Egészség, Megelőzés
Az édesburgonya nagyon távoli rokonságban van a hagyományos burgonyával, bár ezt is burgonyának nevezzük. Magas ...
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Egyéb, Alkategória egyéb
Lúgosító saláta nagyon finom. Szinte magában fogyasztható!
Ízes palacsinta
Receptek, Édességek
Hétköznapok gyorsan elkészíthető finomsága. Elrontani szinte nem is lehet. Elkészíteni, viszont ezer féleképpen lehet.
Hideg gyümölcsleves
Receptek, Előételek, levesek
Nyári kedvelt ételeink egyike a gyümölcslevesek. Hűtve üdítőek és frissítőek. Elkészítésük könnyű.
Elevenítsük fel elfeledett receptjeinket!
Információs, Fontos infók
Ismered a régi idők főzési szokásait, hagyományait? Emlékszel régi családi ebédekre, vacsorákra, ahol összeg ...
Zöldbab télire tartósítószer nélkül
Információs, Javaslatok/Praktikák
Így tegyük el a zöldbabot télire tartósítószer nélkül: fogjuk a zöldbabot, levágjuk a végét, mosás után f ...
Reggeliző sós palacsinta
Egészség, Megelőzés
Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggelire is palacsintát?
Sült birsalma
Egészség, Megelőzés
Téli csemegénk egyike a sültbirsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, érdemes bepótolni! ...
Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Receptek, Főételek
A brassói aprópecsenye egy sertéshúsból készített főfogás. Eredete ismeretlen, többféle legenda övezi. Lakta ...

További cikkek »