Hideg gyümölcsleves
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Hozzávalók 2 személyre:
3-4 db őszibarack
6-8 db szilva
Fűszerek:
fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,
nádcukor, de jó a fehér kristálycukor is,
liszt vagy pudinpor
Elkészítése:
Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.
Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni.
Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek (tapasztalatunknak)megfelelő.
És a cukrot is. egy-két evőkanállal.
A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!
Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.
Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.
Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ez a cikk az ÍzVilága magazinban jelent meg. Még több cikkemet tudod olvasni, ha átkattintasz ide: https://izvilaga.hu/
Cikkajánló