Pitypangsaláta "Lúgosító módra"

Pitypangsaláta "Lúgosító módra"


Pitypangsaláta "Lúgosító módra"

Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.Tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növényünk, valódi kincs, mely egyaránt táplál és gyógyít. Zsenge leveleit és virágját szinte egész évben szedhetjük és használhatjuk, de még a gyökere is jótékony hatású. Csak tiszta helyekről gyűjtsük!

Salátához én csak a leveleit, esetleg a virágját szoktam felhasználni.

Pitypang levelek konyhakészen!

A begyüjtött levelek vastagabb szárát levágom és utána megmosom. Folyóvízben! Majd 2-3 centiméteres darabokra felaprítom.

 

Hozzávalók a salátához: két személyre

- 6-7 tő pitypang szép zsenge levele (erősen lúgos PH)

- 1 db szép paradicsom  (lúgos PH)

- 1 db tojás tojás (savas PH) Elhagyható!

-  ételecet (én Kombucha ecetet használok.) (lúgos PH)

- só (én gyógyászati sót használok, gyógyszertárban kapható, kilós kiszerelésben)

1-2 ek. olíva olaj (lúgos PH) 

Több ilyen egészséges receptet összegyűjtve találsz itt:https://lugositoetelek.izvilaga.hu/

 

Elkészítése:

Az összeaprított levelekre ráöntöm az előre fél deciliter vízben összekevert ételecetet, sót és az olívaolajat, majd kíméletesen megkeverem és állni hagyom tálalás előtt.

Közben megfőzöm a tojást, leveszem a héját, kettévágom, felvágom a paradicsomot.

Díszítem a tálat ÉS KÍNÁLOM!

Sültekhez, pörköltekhez ajánlom!

Talán még magában is fogyasztható. Én szeretem!

Jó étvágyat!

Ez a recept az ÍzVilága magazinban jelent meg. További receptjeimet itt olvashatodhttps://izvilaga.hu/

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

Sertésszelet fokhagymásan
Receptek, Főételek
Sertésszelet fokhagymásan, sültburgonyával és tyúkhúrral díszítve valamint tyúkhúrsalátrával tálalva
Reggeliző sós palacsinta
Egészség, Megelőzés
Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggelire is palacsintát?
Reggeliző lángoska
Egészség, Megelőzés
Ha olyan reggelit kell készíteni, amelyik mindkettőnknek jó és minél kevesebb plusz munkával el lehet készíteni ...
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Egyéb, Alkategória egyéb
Lúgosító saláta nagyon finom. Szinte magában fogyasztható!
A tökéletes rántotthús titkai
Egyéb, Alkategória egyéb
Mindenkinek megvannak a saját trükkjei, praktikái a legfinomabb rántott hús elkészítéséhez
Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Receptek, Főételek
A brassói aprópecsenye egy sertéshúsból készített főfogás. Eredete ismeretlen, többféle legenda övezi. Lakta ...
Zöldbab télire tartósítószer nélkül
Információs, Javaslatok/Praktikák
Így tegyük el a zöldbabot télire tartósítószer nélkül: fogjuk a zöldbabot, levágjuk a végét, mosás után f ...
Sült hekk egészséges körettel
Egészség, Megelőzés
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Halhús Ph értéke az enyhén savas kategóriába tartozi ...
Batáta chips, akár köretként is
Egészség, Megelőzés
Az édesburgonya nagyon távoli rokonságban van a hagyományos burgonyával, bár ezt is burgonyának nevezzük. Magas ...

További cikkek »