Rántott tökbél
Rántott tökbél
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű főzőtök
A panírhoz:
- 2-3 tojás
- zsemlemorzsa
- kevés liszt
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Olyan tököt választunk, ami zsenge és még alig van magja.
Először is feldaraboljuk a tököt tetszés szerint.
Majd kíméletesen kiszelem belőle a belét és kisebb darabokra vágom, hogy sütés közben ne törjön el.
A tökbélből levest is készíthetünk.
A továbbiakban a tányéron lévőt szokásos módon fűszerezem, panírozom és olajban megsütöm.
Bármilyen mártással, főzelékkel tálalható!
Én, most kapormártással tettem az asztalra.
Nyári melegben kellemes együttest alkotnak. Könnyű étel.
https://lugositoetelek.izvilaga.hu/adatlap/kapormartas_es_a__kapor_/288
A tálcán jobbra lévő tökhúst legyalulom és főzeléket, vagy mártást készitek belőle.
Vagy mint most is, megy a fagyasztóládába téli fogyasztásra.
Ez a cikk az ÍzVillága magazinban jelent meg. Még több cikkemet tudod olvasni, ha átkattintasz ide: https://izvilaga.hu/
Cikkajánló