Szegedi csirkegulyás csipetkével
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Mit lehet tudni erről az ételről?
Legfőképpen azt, hogy nagyon ízletesés finom, egytálétel. De mi adja neki ezt a csodás, semmihez nem hasonlítható ízt? Legfontosabb, hogy mindig kiváló minőségű alapanyagból készítsük! Sok zöldséggel, jó minőségű pirospaprikával és legfőképpen jó minőségű húsból.
Ahogyan én készítem: Lássuk először a húst! A hús alapanyaga a csirke minden esetben háztájinkból, vagy termelőtől származó legyen. Legjobb, ha egy év körüli szabadban nevelt csirkét választunk erre a célra. Ennek a húsa, nem túl puha, kissé masszív kellemes állagú és nem utolsósorban szép sárga a színe! Ételünkhöz használjuk fel a csirke minden fogyasztható részét. Gondolok itt a szárny, nyak, láb és a belsőségre is. A megtisztított húst aprítsuk kellő méretűre, combokat is vágjuk legalább két részre, ugyanis minden darab hús benne marad a levesben.
Hozzávalók 4 személyre
- 1db csirke, minden darabja,
- 10-20 dkg vegyes zöldség,
- 1-2db zöld paprika,
- 1-2 szál újhagyma,
- 1-2 db vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 50dkg burgonya,
- esetleg 1-2 db paradicsom,
- 1db tojás,
- kevés liszt,
- pirospaprika (jó minőségű)
- köménymag,
- só.
Fogjunk hozzá az étel elkészítéséhez!
1.) Az apróra vágott hagymát zsírban vagy olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízet teszünk rá, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot is.
2.) Beletesszük a csirkehúst is. Kevergetjük, dinszteljük, pároljuk egy kicsit!
3.) Ha elfogyott alatta a víz, akkor pótoljuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
4.) Beletesszük az össze kockázott burgonyát és a zöldségeket . Készre főzzük.
5.) Ízlés szerint ízesítjük és közben ügyeljünk arra is, hogy kellő mennyiségű leve legyen a gulyásnak.
6.) Közben a lisztből és a tojásból készítsünk csipetkét és főzzük ki, majd tegyük ezt is a levesbe.
Tálalhatjuk! Mindenki ízlésének megfelelően saját magának szed a tálból.
Ez a cikk az ÍzVillága magazinban jelent meg. Még több cikkemet tudod olvasni, ha átkattintasz ide: https://izvilaga.hu/
Cikkajánló