Szegedi csirkegulyás csipetkével

Szegedi csirkegulyás csipetkével


Szegedi csirkegulyás csipetkével

Mit lehet tudni erről az ételről?

Legfőképpen azt, hogy nagyon ízletesés finom, egytálétel. De mi adja neki ezt a csodás, semmihez nem hasonlítható ízt? Legfontosabb, hogy mindig kiváló minőségű alapanyagból készítsük!  Sok zöldséggel, jó minőségű pirospaprikával és legfőképpen jó minőségű húsból. 

Ahogyan én készítem: Lássuk először a húst! A hús alapanyaga a csirke minden esetben háztájinkból, vagy termelőtől származó legyen. Legjobb, ha egy év körüli szabadban nevelt csirkét választunk erre a célra. Ennek a húsa, nem túl puha, kissé masszív kellemes állagú és nem utolsósorban szép sárga a színe! Ételünkhöz használjuk fel a csirke minden fogyasztható részét. Gondolok itt a szárny, nyak, láb és a belsőségre is. A megtisztított húst aprítsuk kellő méretűre, combokat is vágjuk legalább két részre, ugyanis minden darab hús benne marad a levesben.

Hozzávalók 4 személyre

- 1db csirke, minden darabja,

- 10-20 dkg vegyes zöldség,

- 1-2db zöld paprika, 

- 1-2 szál újhagyma,

- 1-2 db vöröshagyma,

- 1 gerezd fokhagyma,

- 50dkg burgonya,

- esetleg 1-2 db paradicsom,

- 1db tojás,

- kevés liszt,

- pirospaprika (jó minőségű)

- köménymag,

- só.

Fogjunk hozzá az étel elkészítéséhez!

1.) Az apróra vágott hagymát zsírban vagy olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízet teszünk rá, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot is.

2.) Beletesszük a csirkehúst is. Kevergetjük, dinszteljük, pároljuk egy kicsit!

3.) Ha elfogyott alatta a víz, akkor pótoljuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

4.) Beletesszük az össze kockázott burgonyát és a zöldségeket . Készre főzzük.

5.) Ízlés szerint ízesítjük  és közben ügyeljünk arra is, hogy kellő mennyiségű leve legyen a gulyásnak.

6.) Közben a lisztből és a tojásból készítsünk csipetkét és főzzük ki, majd tegyük ezt is a levesbe.

Tálalhatjuk! Mindenki ízlésének megfelelően saját magának szed a tálból.

Ez a cikk az ÍzVillága magazinban jelent meg. Még több cikkemet tudod olvasni, ha átkattintasz ide: https://izvilaga.hu/

Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

Rántott tökbél
Receptek, Egyéb receptek
Főzelékekre feltétnek vagy mellé egy mártást. Esetleg csak magában egy kis nasiként fogyasztva.
A tökéletes rántotthús titkai
Egyéb, Alkategória egyéb
Mindenkinek megvannak a saját trükkjei, praktikái a legfinomabb rántott hús elkészítéséhez
Brassói aprópecsenye, paradicsommal
Receptek, Főételek
A brassói aprópecsenye egy sertéshúsból készített főfogás. Eredete ismeretlen, többféle legenda övezi. Lakta ...
Sertésszelet fokhagymásan
Receptek, Főételek
Sertésszelet fokhagymásan, sültburgonyával és tyúkhúrral díszítve valamint tyúkhúrsalátrával tálalva
Hideg gyümölcsleves
Receptek, Előételek, levesek
Nyári kedvelt ételeink egyike a gyümölcslevesek. Hűtve üdítőek és frissítőek. Elkészítésük könnyű.
Reggeliző lángoska
Egészség, Megelőzés
Ha olyan reggelit kell készíteni, amelyik mindkettőnknek jó és minél kevesebb plusz munkával el lehet készíteni ...
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Egyéb, Alkategória egyéb
Bár a pitypang egyre ismertebb alapanyaga a magyar konyhának, viszonylag keveset használjuk.
Reggeliző sós palacsinta
Egészség, Megelőzés
Szinte mindenki szereti a palacsintát. Ezért gondoltam újra! Miért ne ehetnénk reggelire is palacsintát?
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Receptek, Főételek
Szeged és talán más települések kedvelt étele a gulyásleves. Sok változatát ismerjük, ebből egyik a csirkegulyás.

További cikkek »